2022-04-06 16:36:07• hírek • Közlemény

A Szatmárnémeti VSK csütörtökön és pénteken is mérkőzést játszik, a döntőbe jutás a tét

Csütörtökön, a szatmárnémeti Both Katalin Sportteremben kezdődik a párharc, melynek tétje a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság, a Nemzeti Liga döntőjébe való bejutás.

Miguel Lopez csapata az elődöntőben az FCC Baschet UAV Arad csapatával méri össze tudását, a továbbjutás pedig valamelyik csapat harmadik győzelmével dől el. Mivel az alapszakaszban az előkelőbb helyen zárt, így az első két mérkőzést a Szatmárnémeti VSK saját szurkolói előtt vívhatja meg április 7-én, csütörtökön és 8-án, pénteken, egyaránt 19.00 órai kezdettel. A harmadik mérkőzés április 11-én, Aradon lesz, majd ha szükség van rá, akkor a negyedik szintén a Maros-partján április 12-én, kedden. A döntő, ötödik mérkőzés, amennyiben erre sor kerül, április 15-én lesz Szatmárnémetiben.

Ebben a szezonban a Szatmárnémeti VSK háromszor legyőzte már az FCC Baschet UAV Arad együttesét: egyszer a bajnokság alapszakaszában, kétszer a Román Kupában, míg az aradiak hozni tudták hazai meccsüket az alapszakaszban.

A két csapat immár negyedik alkalommal találkozik egymással a Nemzeti Liga elődöntőjében. Az első alkalommal, 2012-ben a szatmári lányok jutottak tovább 2–1-el, majd egy évvel később az aradiak visszavágtak és szintén 2–1-le léptek tovább, míg tavaly a VSK söpréssel (3–0) jutott a döntőbe.

A másik ágon a címvédő Sepsi SIC Sepsiszentgyörgy és a Phoenix CSU Simona Halep Konstanca csap össze a döntőbe jutásért.

Az összecsapások előtt a csapat játékosai közi közül ketten, illetve a klub szakvezetője is megszólalt:

Sparkle Taylor

“Nagy esélyként tekintünk arra, hogy eljutottunk az elődöntőig, ezekért a pillanatokért keményen dolgozunk egész évben. Az elején nagyon figyelnünk kell. A legfontosabb, hogy minden pillanatban egységesek legyünk, függetlenül attól, mi történik a pályán vagy azon kívül. Nagyon fontos, hogy energikusak és agresszívek legyünk minden mérkőzésen. 
A rájátszásban vagyunk, ahol minden csapat 100%-ot igyekszik nyújtani, ezért nagyon fontos, hogy egységesek legyünk, segítsük, bíztassuk egymást, hogy megbízzunk egymásban, és hogy minden mérkőzésen teljes erőbedobással küzdjünk. Nagyon figyelnünk kell a védekezésünkre, a labdaszerzésekre. Nem maradhat egy cseppnyi energia sem a tartályban, mindent bele kell adunk.”

Miljana Dzombeta
“Az első két mérkőzés nagyon fontos lesz. Az egész szezonban keményen dolgoztunk azért, hogy mienk legyen a pályaelőny, ezt pedig most meg kell őriznünk. Jól ismerjük az aradi csapatot és biztosak vagyunk benne, hogy jól fognak játszani.
De mi magabiztosak vagyunk az erősségeinket illetően és hiszem, hogy jól fogunk teljesíteni. Arra buzdítok minden szurkolónkat, hogy jöjjön ki a meccsre és szurkoljon nekünk, támogatásuk sokat jelent számunkra! Köszönjük!“

Miguel Lopez
„Nehéz elődöntő lesz két olyan csapat között, amely az alapszakasz 2. és 3. helyén végzett, amelyek végig az élmezőnyben foglaltak helyet, és amelyek a Román Kupa elődöntőjében is összecsaptak egymással.

Csapatunk számára nagy előny, hogy mienk a pályaelőny, ami rendkívül fontos, mert szurkolóink a mi hatodik játékosunk és mindannyiukra szükségünk van ahhoz, hogy meg tudjuk nyerni ezt a nehéz elődöntőt.

Az Aradnak jó csapata van, tapasztalt és eltökélt játékosokkal. Ráadásul új edzővel érkeznek, aki viszont tavaly már dolgozott a csapattal, így jól ismeri a játékosokat, a klubot és a bajnokságot.

Nehéz első meccsre számítunk. Egy olyan mérkőzésre, amilyet a szurkolók látni akarnak, és amelyet remélhetőleg telt ház előtt játszhatunk. Játékosaink pontosan tudják, milyen fontos mérkőzés vár rájuk és mindent meg fognak tenni azért, hogy nyerjenek.”

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: